ďż˝esky  |  English

NOVINKY

10.5. CACIB PRAHA 5.5.2012 ( KLIK ) PŘIPRAVUJEME
ČLÁNEK JIŽ UVNITŘ, KLIK NA NADPIS



dalmatin-aidadalmatin-aida




.

 
Prožili jsme DEN s velkým D !! ATILLIO získává další tituly a úspěchy. V PRAZE ve tř. mladých: VÝBORNÝ 1, CAJC, BOJ, současně titul " JUNIOR VÍTĚZ STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY " a CRUFTS´ KVALIFIKACI 2013 a k tomu ještě JUNIORSKÝ VÍTĚZ skupiny VI. = Junior BIG VI. 1. místo !! Ati bojoval za sourozence, kterým se dnes nedařilo a zvládl to opravdu FANTASTICKY !! A než několik průměrných výsledků tak raději jeden, který stojí za to :-)) A to vše v necelých 14 měsících :-)) Velké GRATULACE Tomášovi !! 


dalmatin-aida NOVÉ FOTKY ZE ZÁVĚRU od JAKUBA ANTOŠE  – KLIK ZDE
MOC MOC DĚKUJEME !! NÁDHERNÁ VZPOMÍNKA :-))



postupně budeme přidávat fotky do GALERIE – KLIK ZDE



ATILLIO KLIK ZDE


dalmatin-aida


dalmatin-aida


 dalmatin-aida

Nejprve Vám všem chceme moc poděkovat za krásné gratulace jak mailem tak i sms !

Tato výstava je pro nás určitým zlomem, něco s ní končí a něco začíná.

Touto výstavou zakončil ATILLIO v necelých 14 měsících své působení ve třídě mladých v Čechách, neboť získal vše a ještě více než jsme měli v plánu. S vyjímkou Duo CACIBu v Brně, kde skončil těsně druhý, v Čechách vždy svoji třídu vyhrál.

Ve 13,5 měsících dokončil titul " JUNIOR ŠAMPION ČESKÉ REPUBLIKY " a v nasledujících 2 týdnech získal další cenné tituly.
V necelých 14 měsích je " KLUBOVÝ JUNIOR ŠAMPION DK ČR ", VÍTĚZ SPECIÁLNÍ VÝSTAVY DK ČR 2012 tedy BIS JUNIOR, JUNIOR VÍTĚZ STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY 2012, JUNIORSKÝ VÍTĚZ SKUPINY - JBIG VI, MIMO JINÉ ZÍSKAL CRUFT´S KVALIFIKACI 2013 ! K tomu není co dodat.

Atillio tedy musí počkat jakmile dovrší 15ti měsíců, aby nastoupil do mezitřídy a uvidíme, jak si dále povede....

Touto výstavou začíná moje pravidelná prezentace v kruhu s ARCHIEM, který bude zatím ještě pokračovat ve třídě mladých, přestože ho již také zdobí titul " JUNIOR ŠAMPION POLSKA ". Je ale třeba abychom se spolu ještě v kruhu naostro sehráli a poté budeme již pokračovat ve vyšších věkových třídách. Archie je velice snaživý pejsek a já se už na prezentaci s ním velice těším a jsem sama zvědavá, jak nám to půjde. Jsem si ale jista, že Archie má veškéré předpoklady pro získání dalších výstavních úspěchů.

ANDY a ARGI , která propásla několik výstav z důvodu hárání, budou pokračovat ve své cestě za svými cíli a my jim držíme palce a přejeme jim hodně štěstí :-)


Tak a nyní konečně jaké to tedy bylo v Praze :-))


Při hlášení na tuto výstavu jsem si nějak v tom spěchu popletla Holandsko a Dánsko, jinak bych asi zvažovala, koho přihlásit. Opravdu nechováme typ dalmatinů, který by měl splňovat představu dalmatinů u skandinávských rozhodčích a ani to není cílem našecho chovu, kde při krytí Aidy jsme posílili anglckou linii a touto cestu se budeme i nadále ubírat.

Po tomto zmatku přihlášení jsme již celou účast na této výstavě vzali u Andyho a Arginky jako trénink, a vlastně i u Archieho, který by sice mohl svou kostrou splňovat představu dánské rozhodčí o dalmatinech, ale zase je u něho handicap handlera :-), ale to už Prahou končí.
V případě Atillia jsem si myslela, že on jediný může obstát, ale ani u něho jsem si nebyla jistá.

Své předpovědi jsem sdělila i okolí :-) no a tak jsem čekala, jak vyjdou -:)

A vyšly :-) A zde jsou tedy výsledky:

dalmatin-aidaATILLIO DI ASSONANZA
( třída mladých - psi 3/3 )

VÝBORNÝ 1, CAJC, BOJ,


"JUNIOR VÍTĚZ STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY ", CRUFTS´ KVALIFIKACE 2013 "


Tím to ale zdaleka nekončí, rozhodli jsme se počkat na odpolední soutěže a zde jsem jen tak v legraci Míle řekla...." tak dnes naše výsledky může zachránit jedině Ati, kdyby vyhrál skupinu " následoval výbuch smíchu :-DDDDD, byla to samozřejmě nadsázka a vlastně jen SEN !

No a jak to tedy bylo v soutěži ?

ATILLIO při svém vystoupení v mladých v odpoledních soutěžích měl fantastický úspěch, kdy se mnou opravdu skvěle v čestném kruhu spolupracoval, jak v postoji tak v běhu se předvedl náramně a tak zaujal i p. rozhodčího Petra Řehánka, který ho vybral do užšího výběru. Už to byl pro mě obrovský úspěch....najednou koukám kolem sebe a vidím, že jsme už jenom tři :-) v duchu si říkám, tak jsme na bedně :-)

Pak slyším 3. místo Basset Hound , říkám si super tak budeme druhý...., hlásí se druhé místo Rhodéský ridgeback, a tedˇnemůžu uvěřit a my pořád čekáme na čestném koberci a TEDˇSLYŠÍME A VYHRÁVÁ DALMATIN !!!!!!!!!!!!!!!!!

WOW!! WOW !!


Běžíme k bedně, mám trochu problém dostat Atillia na bednu, jak by také ne, vždytˇna ni stál poprvé a nikdy jsme na ni ani nezkoušeli vylézt. Nejprve jsem ho chtěla posadit, ale to jsem viděla, že nejde, tak pak zkouším postoj na bedně s číslem 1 :-) a ATI SE CHYTIL A NAJEDNOU STÁL A VRTĚL OCASEM, JAKO BY NA BEDNĚ STÁL PRAVIDELNĚ A ANI SE NEHNUL. Já se uklidnila, ještě jsem se stihla omluvit panu rozhodčímu, že je na bedně poprvé a on mi s úsměvem odpovídá...." všechno je jednou poprvé ".

Tak tedˇuž s Atim stojíme v klidu a pozujeme pro fotografy, před námi stojí obrovský pohár a když focení končí, tek se raději ještě ptám pana rozhodčího JESTLI JE TEN OBROVSKÝ POHÁR OPRAVDU NÁŠ A JESTLI SI HO MŮŽU ODNÉST a on opět se stejným úsměvem jako před chvíli mi odpovídá ..." SAMOZŘEJMĚ, TEN JE VÁŠ "
Bereme pohár a odcházíme s pocitem neuvěřitelného štěstí z kruhu a já mám pocit, že se mi to zdá a že se za chvíli probudím..... :-) ale NEZDÁ A JE TO REALITA


ATILLIO je JUNIORSKÝ VÍTĚZ skupiny VI. = JUNIOR BEST in GROUP !!!!!!!!!!!!!!

A tím jeho vystoupení na výstavě nekončí, nebotˇ musíme ještě čekat na další soutěž o nejlepšího mladého psa 1. dne výstavy, což znamenalo další hodinu čekání.

Tak a přichází naše chvíle a jdeme o nejlepšího mladého psa 1. dne výstavy, už to samotné je neuvěřitelná čest, dále jsme se už dostat nemohli.

ATILLIO, přestože bylo již 18,00 hodin, jakoby nebyl vůbec unavený a opět se fantasticky předváděl jakoby se mu to samotnému moc líbilo, měla jsem z něho obrovskou radost a byla jsem na něho neuvěřitelně pyšná.

Zde vybíral manžel paní dánské rozhodčí K.Scheel a vybíral se pouze jediný pejsek a vyhrál to Maďarský ohař krátkosrstý, byl opravdu krásný. GRATULUJEME !!

dalmatin-aida

dalmatin-aida ARGO DI ASSONANZA
třída : mladých ( 3/3 )

VELMI DOBRÝ 2

Zde u Archieho si osobně myslím, že měl na to získat výbornou u paní rozhodčí, ale je rozdíl, když pejsek stojí v pěkném výstavním postoji nebo když si stojí jen tak :-) a tak to bylo opět u Archieho v Praze.

Archie stát umí a to moc pěkně, ale bohužel je sehraný jen se mnou . Myslím, že již na několika fotkách, kde ho stavím , je vidět, jak je to krásný pejsek. Má i výborný pohyb, ale opět potřebuje v běhu tu správnou rychlost. A to vše se nějak v Praze zase nepovedlo.....

Takže je to pro mě výzva, abych už na dalších výstavách dokázala předvést, co v něm opravdu je. A já se na to s ním moc těším, v mnoha věcech mi připomína svého otce a to je pro mě opravdu nádherný pes a můj typ dalmatina. A to nemluvím o jeho výborné povaze, jak se říká " JEN PROMLUVIT ......"

dalmatin-aida

dalmatin-aida ANDINO DI ASSONANZA
třída : mladých ( 3/3 )

VELMI DOBRÝ 3

Andy udělal s Anetkou obrovský pokrok ve své prezentaci, postupně se osvaluje a na výstavě se mi moc líbil. Bude se vyvíjet pomaleji než jeho bráškové stejně jak to bylo u naší Aidy a jak to bude i u Arginky.

Na druhou stranu myslím, že snad by bylo i proti samotné přírodě, aby 14 měsíční pes vypadal jako dospělý, jak to již u některých psů vidíme. Aspoň mu potom jeho krása i zdraví déle vydrží !

Tušila jsem dobře, že Andy ani Argi dánskou paní rozhodčí neosloví a tak mě toto hodnocení nepřekvapilo.

Děkujeme moc Anetce a její mamince za příjemnou společnost a moc gratulujeme !!

dalmatin-aida


dalmatin-aida ARGIA DI ASSONANZA
třída : mladých ( 1/1 )

VELMI DOBRÁ 1

Arginka se jako vždy skvěle prezentovala, k jejímu vystoupení není třeba více co dodat. Snad jen to, že víme, co v ní máme a jsme s ní spokojení a štˇastni, na tom žádné VD nic nezmění.

dalmatin-aida
.

Pozn. nevíme proč, přestože jsme všichni řekli paní rozhodčí správný věk našich mladých, tak z Andyho a Arginky udělala 19 měsíční jedince a z Atiho 18 měsíčního, jediný Archie měl věk správný. Velký rozdíl oproti jejich reálnému věku ( necelých 14 měsíců ).......i to mohlo hrát roli v jejich hodnocení.......



A CO TEDY NA ZÁVĚR ???

BYL TO DEN Z ŘÍŠE SNŮ, NA KTERÝ NIKDY NEZAPOMENEME !!!!!!!!!!!! TAKTO SKVĚLE SE ATILLIO ROZLOUČIL V ČECHÁCH VE TŘÍDĚ MLADÝCH VE 14 MĚSÍCÍCH !!!!!

A ted uz jen malá poznámka na závěr, včera jsem se ze zvědavosti podívala, jak dánští manželé hodnotili ostatní plemena jak v sobotu tak v neděli. Přivedla mě k tomu diskuse na FB od lidí, kteří vystavovali čivavy ale i bassety ( z 31 psů 9 dobrých a 2 dostatečné ani v dalších plemenech se nešetřilo dostatečnou a diskvalifikacemi ). Po té, co jsem shlédla výsledky ostatních plemen, myslím, že můžeme být ještě rádi, jak jsme dopadli, mohlo být i hůře:-)) -
ZDE ODKAZ http://mvpprahavysledky.webnode.cz/

Takže všem děkujeme za skvělou společnost - Tomášovi, Anetce a její mamince, Kelnarovým a manželům Voborníkovým s porcelánkami. Potkali jsme i naše německé přátele, takže to byl opravdu
" GREAT DAY " !!!!!

NO A VEČER SE SLAVILO :- DDDDDD, o žádných VD jsme už opravdu nevěděli a za to vše vděčíme NAŠEMU TYGŘÍKOVI ATIMU !!! NAŠE " VRU VRU " jak ho Tomáš přezdívá :-))

TAKŽE JEŠTĚ JEDNOU
......" TOMÁŠI, VELKÁ GRATULACE OD NÁS A DÍKY ZA PÉČI JAKOU KLUKŮM DÁVÁŠ !!!!



dalmatin-aida

Zpět na hlavní stránku.

SOUTĚŽE

24.7. - .


dalmatin-aida


CELÁ KAUZA JE Z NAŠÍ STRANY ŘEŠENA DÁLE Z DŮVODU NEOPRÁVNĚNÉHO POŠKOZOVÁNÍ DOBRÉHO JMÉNA NAŠÍ CHOVATELSKÉ STANICE ČLENY VÝBORU DK ČR ALE I OSTATNÍMI ČLENY I NEČLENY DK ČR, KTERÉ TRVALO MĚSÍCE PŘED ROZHODNUTÍM ČMKU ( COŽ MÁME PODROBNĚ DOLOŽENO ) A BUDEME VÁS BRZY INFORMOVAT !



PŘEDSEDNICTVO ČMKU ROZHODLO V NÁŠ PROSPĚCH !! KLIK ZDE




dalmatin-aida
.


CO SE MŮŽE STÁT, KDYŽ NAPÍŠETE NEBO ŘEKNETE SVŮJ NÁZOR.........klik zde



ABSURDNÍ KROKY VÝBORU DK ČR PROTI NAŠÍ CHOVNÉ FENĚ AIDĚ – KLIK ZDE
 
   Více zde.

13.3. - TOP 20 GERMANY 2012


Německá vlajka | Vlajky.org

dalmatin-aida







OFICIÁLNÍ VÝSLEDKY GERMANY TOP 20 KLIK ZDE – a na listině KLIK NA PDF !!!



A T I L L I O


GERMANY TOP 20 2012


VICE-JUNIOR WINNER



A

CH. S. ASSONANZA


GERMANY TOP 20 2012


15. místo !!!!!
 
   Více zde.

21.12. - TOP DALMATIN ČESKÝCH VÝSTAV 2012 VÍCE UVNITŘ KLIK NA NADPIS


Vlajka České republiky | Vlajky.org


dalmatin-aida







TOP 20 DALMATINŮ ČESKÝCH VÝSTAV ROKU 2012 ( ZATÍM NEOFICIÁLNĚ ) KLIK ZDE



A T I L L I O




NEJLEPŠÍ DALMATIN ČESKÝCH VÝSTAV r. 2012 !!


a po dnešní bodové korekci i




VÍTĚZ VŠECH KATEGORIÍ, KDE STARTOVAL TEDY :

1/KATEGORIE JUNIORŮ !!

2/ KATEGORIE DOSPĚLÝCH JEDINCŮ !!

(PSI + FENY DOHROMADY !!)


ŽÁDNÝ KOMENTÁŘ NENÍ TŘEBA :-D

(na každou kategorii k vítězství mu stačila jen polovina výstavní sezony :-D do května 2012 v mladých, od června v dospělých)


dalmatin-aida



.

dalmatin-aida
 .   Více zde.

15.12. - CHOVNÍ PSI , KRYCÍ PSI připravujeme nově



dalmatin-aida

NAŠI KRYCÍ PSI !!


- vynikající anglická linie, výstavně velice úspěšní !!



- jsou z VRHU:

1) BEZ PLOTEN

2) BEZ MODRÉHO OKA

3) BEZ HLUCHOTY, VŠICHNI BAER +/+ !!!!!

4) PLNOCHRUPÍ !!!

5) VYNIKAJÍCÍ PIGMENT + TMAVÉ OKO



.


CHAMPION ARGO DI ASSONANZA



CHOVNÝ PES
PLNOCHRUPÝ

dalmatin-aida

DKK A (0/0 ) DKL 0/0 !!! ( ve věku 20 měsíců !! )

LEMON FREE


VÍCE ZDE klik


GALERIE klik zde ( foto Jakub Antoš )


dalmatin-aida

.



CHAMPION ATILLIO DI ASSONANZA


CHOVNÝ PES
PLNOCHRUPÝ
dalmatin-aida

DKK A (0/0 ) DKL 0/0 !!! ( ve věku 20 měsíců !! )

LEMON FREE



VÍCE ZDE klik



GALERIE klik zde ( foto Jakub Antoš )

dalmatin-aida


dalmatin-aida
.





ARIS DI ASSONANZA ( žije v Německu )


CHOVNÝ PES
PLNOCHRUPÝ


VÍCE ZDE klik



dalmatin-aida

.





CHAMPION ANDINO DI ASSONANZA


CHOVNÝ PES
PLNOCHRUPÝ


VÍCE ZDE klik




dalmatin-aida


.

dalmatin-aida
 .   Více zde.

07.7. - CAC KLATOVY 30.6.2012

dalmatin-aidadalmatin-aida


dalmatin-aida
.   Více zde.

Argi  ( 6 months old ) and Aida AIDA ( mother ) + ARGI ( daughter - 3 months old ) CAC MLADA BOLESLAV (7/10) - CHK - AIDA Exc. 1, CAC Our Mia in new beautiful home !!! ( 10 weeks old ) AMIA DI ASSONANZA ( 4 MONTHS OLD ) MANNHEIM (D) 8/10 RA ANNABERG-BUCHHOLZ - Exc. 2, r. CAC VDH/ r. CAC DDC !! ASSONANZA DALMATIANS -meeting 3.6.2011 (12 weeks old ) ANDY IN NEW FAMILY ( 8 MONTHS OLD ) ARGIA  - 24 months old

© AIDA DOLCE - Design by MACDESIGN STUDIO!